НОВИНИ


Вече имаме линейка за спешна помощ специално за деца

0 2771 01.06.2024
Вече имаме линейка за спешна помощ специално за деца

В България вече има линейка за спешна помощ специално за деца. Превозното средство бе демонстрирано в Деня на детето в двора на специализираната болница за детско лечение "Иван Митев", предаде БНР.


Изпълнителният ѝ директор д-р Благомир Здравков обясни, че за покриване на цялата територия на страната ни са необходими седем подобни модерни возила.У нас има подготвени специалисти, които могат да оказват спешна помощ на деца, но към момента проблемът е с осигуряването на модерно превозно средство, обясни пред БНР д-р Благомир Здравков, изпълнителен директор на болница "Иван Митев":

 

"Това е реаномобилът от най-висок клас в страната, който може да транспортира критично болни деца от недоносени, новородени до 18-годишна възраст без никакъв проблем с достатъчно място за самата екипировка, за екипите и съответно комфорт за пациента. 

 

На България са необходими 7 такива линейки по Плана за възстановяване и устойчивост, тъй като това е високоспециализирана дейност, която така или иначе няма как всеки и на всяко място да извършва, а и самата потребност на населението не изисква повече от тази цифра".


Владимир Дряновски от фирмата изпълнител представи в детайли оборудването на новата детска линейка:

"Това е основната носилка, на която се транспортират пациентите. В момента виждате монтиран в линейката кувьоза, който е най-основното оборудване в линейката. С него се транспортират деца. Този кувьоз с тази носилка е специално пригоден както за линейка, така и за новите хеликоптери".


В линейката има още дефибрилатор и специализирана система за осигуряване на кислород, както и много друга модерна техника.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама