НОВИНИ


Извънредното събиране на парламента пропадна, Главчев "потънал", не вдига телефона

22 3513 02.06.2024
Извънредното събиране на парламента пропадна, Главчев
Димитър Главчев бТВ

Извънредното заседание на парламента се провали след два неуспешни опита да се събере кворум. То беше насрочено от зам.-председателя на парламента Росица Кирова от ГЕРБ-СДС по искане на ПП-ДБ.


Депутатите се събраха точно в 15.00 ч. При първата регистрация обаче в зала бяха едва 67 народни представители. При повторното преброяване те се увеличиха с двама – до 69.

В дневния ред бяха записани две точки.

 

По първата депутатите щяха да обсъдят дали да задължат министъра на здравеопазването да ускори процеса по подписване на Колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване”. Целта на този договор е да бъдат увеличени заплатите на лекари, медицински сестри и санитари. 

 

По втората точка служебният премиер Димитър Главчев трябваше да бъде изслушан относно скандала около българската позиция за геноцида в Сребреница. Той трябваше да обясни кое е наложило да поиска от нашето представителство в ООН промяна на българската позиция гласуване на декларацията за извършен геноцид, до „въздържал“ се.

През последните дни избухна скандал заради опита на Главчев като служебен премиер и служебен външен министър да въздейства на Лъчезара Стоева, наш представител в ООН.

Самият Главчев на 1 юни пред журналисти заяви, че нищо не е искал да се променя, а е била спазена процедура по обсъждане на варианти – нищо повече. Скандалът, според него, бил политически, с цел да се въздейства на предизборната кампания.

 

Преди очакваното извънредно заседание на НС Димитър Главчев не вдигал телефона си, коментираха пред Фрог нюз депутати. Според тях това е неговата тактика да не се яви в пленарната зала и да дава обяснение.

 

Послучай 2 юни, Ден на Ботев и загиналите за свободата на България Главчев заяви от връх Околчица: Той, който падне в бой за свобода, той не умира!

 

Малък коментар: Прав е поетът, но думите му не касаят Главчев, защото той няма да падне в бой за свобода, понеже не знае какво е свобода. Виж зависимостите, те могат да го погубят…

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама