НОВИНИ


Здравният министър връща преговорите за сключване на колективен трудов договор

2 5364 03.06.2024
Здравният министър връща преговорите за сключване на колективен трудов договор
Връщат преговорите

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева събира Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването. Целта е да бъде обсъдено сключването на нов Колективен трудов договор, съобщиха от Министерството на здравеопазването.


Пред работодателските и синдикалните организации министър Кондева е изразила надежда за разумен и конструктивен диалог, който да доведе до работещо и за двете страни решение. От своя страна организациите са потвърдили, че отново ще седнат на една маса за преговори.

 

Именно тази тема бе предвидена като първа точка в провалилото се извънредно заседание на Народното събрание седмица преди изборите.

 

В дневния ред бе проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

 

В началото на май федерацията на синдикатите в здравеопазването изпратиха писмо до президента Румен Радев, служебния министър Димитър Главчев, министъра на здравеопазването Галя Кондева , в което обвиниха работодателските организации в "саботиране" на преговорите за сключване на нов колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама