НОВИНИ


Цените на олинклузива в България, Гърция и Турция

0 5194 03.06.2024
Цените на олинклузива в България, Гърция и Турция
На море

Колко ще струва почивката на море. От бранша казват, че поскъпването не е голямо, а съотношението качество – цена прави офертите конкурентни спрямо тези на южните ни съседки. Така ли е?


Туристическите пакети по Северното Черноморие това лято са поскъпнали между 3 и 15 на сто спрямо миналата година. От бранша казват, че това се дължи увеличените разходи. По-голям ръст в цените на нощувките има през юли и август. Има и хотели, в които офертите се доближават до миналогодишните, съобщава БНТ.

 

"Просто пазарът не може да поеме по-високи цени. От началото на юни до към 20 - 25 юни са 43 евро на човек на ден ол инклузив. После вече стават 51 - 53 евро за юли и август. Най-трудно ни е да ценообразуваме, тъй като не знаем коя цена до кога ще бъде актуална", коментира Стела Деянова – хотелиер.

 

За седмична почивка по нашето Черноморие тричленно семейство ще трябва да плати между 2000 и 7000 лева, в зависимост от категорията и местоположението на хотела.

 

"Има голямо разнообразие. Ол инклузив е най-предпочитаната оферта, защото при нея туристът може да си пресметне точно колко ще му струва почивката", посочи Стоян Маринов.

 

Малко по-скъпа е почивката в южните ни съседки. "За една нощувка високия сезон, ол инклузив, цената за един човек е 100 евро, там е от порядъка на 120 - 125. Тоест означава, че там завишенията са по-високи", каза още Маринов.

 

"Цените са два пъти до три пъти по-ниски, отколкото през високия сезон - юли - август. Предлагат се и много бонуси от порядъка на безплатни спа услуги и безплатни трансфери за тези, които пристигат индивидуално".

 

Не това обаче е причината семейството на Слава Кенет от Норвегия да организира почивката си в България.

 

"Страната ви е много красива. През последните 10 години всяко лято сме тук. Цените постепенно се повишаваха през годините, но точно тази го усещаме най-силно, може би защото норвежката крона поевтиня", каза Кенет.

 

Това лято от бранша очакват малък ръст на туристите спрямо миналата година. Повече летовници ще има от Полша, Чехия, Словакия, Германия и Великобритания.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама