НОВИНИ


Председателят на СОС: Фандъкова със специална услуга – безплатно паркиране в София за близки приятели на ГЕРБ

7 3393 03.06.2024
Председателят на СОС: Фандъкова със специална услуга – безплатно паркиране в София за близки приятели на ГЕРБ
скрийншот

Направихме проверка, която показва, че Йорданка Фандъкова е имала специализирана услуга – паркирай безплатно в синя и зелена зона за привилегировани хора. За периода 2019-2023 г. има стотици други автомобили, които са получавали без регистрационен номер и данни на ползвател карта, която им дава подобно паркиране.


Това заяви председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров на брифинг.

 

„Кой живее на етажна собственост на „Ангел Кънчев“ 6 и има карта за паркиране, а защо на „Ангел Кънчев“ 7 нямат карти. Има адски много различни автомобили, по-интересни са 6-7 такива на КТ „Подкрепа“. С какво КТ “Подкрепа“ са заслужили безплатно паркиране? Смущаващото е, че една консервативна сметка показва, че само на база тези привилегировани, безименни ползватели ЦГМ губи над половин милион годишно“, обяви председателят на СОС.

 

Общинският съветник от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") Бойко Димитров каза, че само за предишния мандат Столична община е загубила няколко милиона. За тези пари можеше да се построи паркинг за над 100 места, коментира той. Общинският съветник обясни, че при одита на ЦГМ е установена дупка от 145 млн. лв. за периода 2009-2014 година. За тези 145 млн. лева могат да се направят паркинги за 5000 места, добави още Димитров. Според него, когато хората питат защо няма места за паркиране в София, отговорът е, че те се раздават безплатно. 

 

Борис Бонев от ПП-ДБ-СС обобщи: „Безплатно паркиране за близки приятели – това наблюдаваме. Всяка година кметът подписва един немалък набор от карти за безплатно паркиране в синя и зелена зона. Стотици карти, издавани всяка година на близки на управляващата доскоро в София партия ГЕРБ, за тях отговор кой ги ползва нямаме.“

„Има ли известни журналисти, получили това право? Има ли социолози, много често изразяващи подкрепа за ГЕРБ в ефир? Има ли мастити бизнесмени с подобни карти? Видяхме синдикални лидери с такива карти“, допълни той.

 

По думите му над 130 са без регистрационен номер и ползвател.

 

„Ето как са работили големите моралисти от партия ГЕРБ. Откакто Васил Терзиев е кмет, тази практика е прекратена“, каза още Бонев.

 

Той уточни, че е изпратил писмо до Калин Стоянов и до СДВР, в което е изискал от страна на служителите на 4-то РПУ и на останалите РПУ-та да се прекрати изцяло практиката за паркиране със символи и знаци, обозначаващи, че ползвателят на автомобила е служител на МВР, тъй като това е в нарушение на няколко наредби.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама