НОВИНИ


Комисията към Съдийската колегия на ВСС привиква Веселин Денков на изслушване

0 2419 03.06.2024
Комисията към Съдийската колегия на ВСС привиква Веселин Денков на изслушване
личен архив

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще разгледа на заседанието си, насрочено за 4 юни, доклад за дейността на временната комисия, създадена за установяване на факти и обстоятелства, свързани с участието на съдии в дейността на групата около Мартин Божанов, става известно от сайта на ВСС.


На последното си заседание комисията е взела решение да предложи за сведение доклада от работата си до момента на съдийската колегия, както и да поиска удължаване на срока на дейността си до 30 септември 2024 г.

 

Комисията е взела решение да покани за изслушване на 19 юни Веселин Денков. Също така е приела за сведение доклад от Цветинка Пашкунова - член на Съдийската колегия, относно извършено проучване на материалите по прокурорски преписки на Софийската районна прокуратура във връзка с Божанов, пише БТА.

Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари.

 

Стана известно и че Мартин Божанов е сменил цифри от ЕГН-то си, както и фамилното си име.

В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. Съдийската и Прокурорската колегия на ВСС също започнаха да се занимават с казуса и с евентуалната връзка на магистрати с Мартин Божанов, като създадоха нарочни комисии.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама