НОВИНИ


Безконтролна ескалация и ядрен Армагедон, прогнозира Радев

34 2747 03.06.2024
Безконтролна ескалация и ядрен Армагедон, прогнозира Радев
БГНЕС

Участието на НАТО във войната в Украйна на всички нива е публична тайна, която все повече става явна. Това участие се задълбочава и крие риск от безконтролна ескалация и от ядрен Армагедон, заяви президентът Румен Радев преди церемонията по връчването на наградите на конкурса по програмиране „CodeIT“ в София.


Президентът коментира още, че предстоящата среща на върха на НАТО във Вилнюс (9-11 юли) е екзистенциална и че на нея се взема решение "за войната и мира".

 

Радев заяви, че настоящото служебно правителство е продукт на парламент, избран с много ниска избирателна активност, с катастрофално ниско доверие на гражданите, и на "една гавра с българската Конституция". По думите му колебанието на българските граждани преди изборите е явно, и то идва от неспособността на политическите партии да ги обединят зад някоя кауза. Според него политически партии губят доверието на избирателите, защото се лутат в безизходица, създадена от тях самите.

 

Той посочи, че никога не е заявявал, че български войници трябва да бъдат пратени в Украйна.





"Нашите самозванни евроатлантици са страхливички и са неспособни на такова решение, защото много добре знаят, че ще бъдат отритнати от обществото - така, както си го получиха, когато искаха да премахнат 3 март като национален празник. Ако се оставим на тях, те с охота биха изпратили всички българи да се бият на фронта, за да прикрият своята фалшива евроатлантическа фасада. Те са далеч от тези ценности и се опитват да прикрият това, като излагат на риск България и Европа", заяви държавният глава.

 

Според Румен Радев до момента е имало две червени линии, които са сдържали безконтролната ескалация на войната - първата е ограничаване на географския обхват само на украинска война. Втората е недопускане на директен сблъсък между военнослужещи на НАТО и Русия.

 

"С решението да се даде възможност за атака в дълбочина на Русия и с изпращането на инструктори на фронтовата линия тези червени линии вече са погазаени, а нашите политици стават част от тези решения, които имат неясни последствия", заяви президентът Радев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама