НОВИНИ


Театрално студио „Маска“ с пет награди от Националния фестивал на изкуствата във Варна

1 2346 04.06.2024
Театрално студио „Маска“ с пет награди от Националния фестивал на изкуствата във Варна

Театрално студио „Маска“ към Общинския младежки дом се завърна с пет награди от националния фестивал на изкуствата „Приказка за теб“, който се проведе във Варна. Талантливите деца и младежи участваха с две пиеси в различни възрастови групи, впечатлявайки жури от професионалисти в театралното изкуство и детско жури. Те бяха поканени да открият 25-ото издание на фестивала с пиесата „Срещи в приказките“.


Театрално студио „Маска“ бе класирано на първо място във втора възрастова група за детския си спектакъл „Срещи в приказките" по авторски сценарий на ръководителя на групата Мина Маринова. Пиесата е дебют на сцена за повечето участващи и е осъществена с подкрепата на програма „Култура“ на Община Русе за малки творчески проекти. Алекса Етем, която участва с две роли в спектакъла, бе отличена с награда за най-добро изпълнение, а Христо Костов получи специална награда за ролята си на Том Сойер.


.

Втората постановка на театралния клуб „Да целунеш принцеса“ по Ханс Кристиан Андерсен се състезава в четвърта възрастова група, където завоюва втора награда. Постановката спечели и наградата на детското жури, като това признание е може би най-ценната награда, тъй като те избират само един спектакъл от всички възрастови групи. Постановката, сценарият, сценографията и костюмите са дело на Мина Маринова.


.


.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама