НОВИНИ


Васил Върбанов след извинението на Терзиев: КОЙ управлява нашия град???

16 6672 04.06.2024
Васил Върбанов след извинението на Терзиев: КОЙ управлява нашия град???
Васил Върбанов Фейсбук

"Тази сутрин г-н Васил Терзиев се извини по bTV за допуснати грешки при въвеждане на промените в движението и паркирането в част от софийския център. Уважаеми господине, благодаря за позицията, както и за декларираното от Вас желание за спокоен и конструктивен диалог с живеещите в района. Този диалог може да започне истински, само след като ни помогнете да разсеем следните две съмнения..."


Това е част от позицията на журналиста и водещ Васил Върбанов, която той сподели във Фейсбук по повод извинението на кмета на София Васил Терзиев за реорганизацията на "Витоша" и "Патриарха". Кметът на столицата призна, че напоследък и те са допринесли за проблема с паркирането в центъра, появил се вследствие на реорганизацията на движението. Той обаче обеща проблемът да бъде решен.

 

Публикуваме целият коментар на Васил Върбанов без редакторска намеса. 

 

Ето ДВА нови въпроса! Този път, те са директно към кмета на София.


Тази сутрин г-н Васил Терзиев се извини по bTV за допуснати грешки при въвеждане на промените в движението и паркирането в част от софийския център.
Уважаеми господине, благодаря за позицията, както и за декларираното от Вас желание за спокоен и конструктивен диалог с живеещите в района.
Този диалог може да започне истински, само след като ни помогнете да разсеем следните две съмнения. Те са свързани с Вашите думи - само 2 седмици преди началото на "специалната операция". Че става дума само за "ремонт на настилката".


Двете хипотези са:


1. Вие наистина не сте знаели, че предстои такова генерално прекрояване на центъра и сте били не по-малко изненадани от нас...

 

2. Знаели сте...

 

Оттук идват и логичните въпроси:

 

1. КОЙ управлява нашия град???

 

Явно не сте Вие, нито е Общинският съвет, защото няма заседание, одобрило началото на действията и всички подробности.

 

2. Ако е вярна тази втора хипотеза - как си позволявате да лъжете и ЗАЩО?
Тук се налага да призова всички колеги от медиите - да се фокусираме в тези толкова важни въпроси за нашето "ГРАЖДАНСКО" общество и неговото устройство.

 

Ако е вариант 1, значи имаме демонстрация и на "дълбоката община", освен че живеем в "дълбоката държава". И професионалната журналистическа етика ви задължава да продължите да ровите до намиране на отговор на въпроса - КОЙ?

 

При вариант 2 е много по-лесно! Знаем каква е процедурата и г-н кмете, не е нужно да измисляте колелото, извинете за евтината метафора . Но при този вариант, ще започнем "конструктивния диалог" с новия кмет, който ще заеме мястото след Вашата разбираема оставка...

 

Благодаря, г-н Терзиев, за отделеното време, пожелавам Ви приятен и спорен ден!

 

P.S. Това е съвсем отделна тема от двата ми въпроса към кандидатите от 24 МИР, които също все така висят... 

 

Васил Върбанов


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама