НОВИНИ


Kонтузия спря Джокович, оттегля се от "Ролан Гарос"

0 3762 04.06.2024
Kонтузия спря Джокович, оттегля се от
Новак Джокович БГНЕС

Новак Джокович, който трябваше да се изправи срещу Каспер Рууд в утрешния четвъртфинал, трябва да се оттегли от Откритото първенство на Франция поради травма на медиалния менискус на дясното коляно, установена след изследване с ядрено-магнитен резонанс днес.


При разговора си с медиите след победата си над Франсиско Черундоло Джокович намекна, че не болката, а степента на увреждането ще реши дали ще участва в четвъртфиналите на турнира, предаде Tennis Majors.

 

Все още не е съобщено колко сериозна е травмата, но Уимбълдън започва след по-малко от четири седмици, което предполага, че той може да не е напълно готов за него.



Това също така означава, че Яник Синер ще бъде новият световен номер 1 след приключването на Ролан Гарос.

 

Джокович имаше проблеми с дясното си коляно по време на мача срещу Франсиско Черундоло в четвъртия кръг в понеделник вечер и поради това участието му в четвъртфиналния сблъсък досега беше под въпрос.

 

Организаторите на "Ролан Гарос" обявиха тренировъчния график днес и в него не фигурираше името на водача в световната ранглиста при мъжете и настоящ шампион в Париж.

 

Джокович обяви, че ще му бъде направен ядрено-магнитен резонанс и тогава ще стане ясно дали се наложи да се откаже или ще продължи на Откритото първенство на Франция. Резултатите обаче показват, че сърбинът не може да продължи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама