НОВИНИ


Няма шанс за коледни надбавки, отсече Дянков

45 4609 09.12.2010
Няма шанс за коледни надбавки, отсече Дянков
Симеон Дянков

Няма никакъв шанс да бъдат дадени коледни надбавки, дори на възрастните хора, които са с най-ниски доходи. Това заяви категорично в Брюксел вицепремиерът и финасов министър Симеон Дянков.



"Такива са разчетите на държавата. По принцип не ми харесва идеята да има такава тенденция в България, а тази година не можем и да си го позволим."

Само час-два по-късно обаче колегата му от кабинета Тотю Младенов заяви пред журналисти в парламента, че в момента се правят разчети дали да се отпуснат коледни добавки за най-бедните.

Според Дянков това, че колегата му Тотю Младенов изразява надежди в тази посока пред днешните вестници, се дължи на факта, че на него би му се искало да има пари за допълнителни плащания, но случаят не е такъв.

Симеон Дянков беше в Европейския парламент, където участва в дискусия за отражението на икономическата криза в Източна Европа.

Там той е коментирал пред журналисти и други данъчни и икономически намерения на правителството

Дянков съобщи че от догодина, след като Словакия и Ирландия повишат ставките, България ще е страната с най-ниски данъци в ЕС.

Междувременно в парламента БСП депутатът Корнелия Нинова се обърна към пенсионерите, предупреждавайки ги, че следващата година ще обеднеят с около 28 лева. В същото време голяма част от тях ще трябва да плащат и данък "колиба".

Нинова изтъкна, че един ден полет на премиера Бойко Борисов с правителствения хеликоптер струва по 50 лева коледна добавка за 135 пенсионери. А той лети всеки ден, подчерта Корнелия Нинова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама