НОВИНИ


Румен Леонидов: За Зверовете и хората

3 3211 05.06.2024
Румен Леонидов: За Зверовете и хората
Румен Леонидов

Живеем в грешки, грях и глупости, но в остатъка от живота си поне имаме право на нещо свое, което само ние лично можем да си изберем. Например да бъдем на страната състраданието и справедливостта или да се отдадем на реванша, възмездието и яростта…


Дано в остатъка от живота ни открием и дори да преоткрием себе си. Не във всекидневното ни огледало, а в дълбокото огледало на деня ни, който изтича в езерото на времето. Но ако искаме да надникнем в неясната си съдба, знам какво ни трябва. Това е умение да прочетете собственото си минало. Каквито сме били до днес, такива ще бъдем и утре. И ако не ви харесва бъдещето, първо се разсърдете на себе си.

 

Противното е, че интересите на световните политици са против интересите на света, но и още по-противно е, че повечето народи се държат като големи и глупави деца. Световният морал е в криза, и световната демокрация е в изкризи, всички обвинения са отправени към първите политици, но от тях не зависи спасяването на семействата ни. А само от нас. Светът преживява необикновена война, в която плащаме всички за колективната си алчност, която като се оказа хищник людоед.

 

Знам, всички искаме ред и спокойствие в глобалния мравуняк. Но скоро няма да ги има – трябва да изпием докрай горчивата си чаша. И ще страдаме, додето не видим дъното. А до тогава, стискайте зъби, братя и сестри, и не ръмжете. Отпуснете душите си и се взрете в естествените неща около вас – малчуганите, поредната пролет, възраждането и възкресението на жизнеността. И още едно безплатно съветче – ако хората са ви омръзнали, ако не понасяте себе си и всичко около себе си, непременно, още тази неделя, посетете зоологическата градина. Животните ще ви напомнят, че има човещина на този свят. И че не всички живи същества сме зверове!

 

Румен Леонидов


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама