НОВИНИ


С 10,5 млн. лв., не с 38 млн., кабинетът "Главчев" замазва очите на бедстващите в Карловско

2 2371 05.06.2024
С 10,5 млн. лв., не с 38 млн., кабинетът
Карловско

Министерският съвет осигури 10,5 млн. лв. за преодоляване на последиците от бедствието в Карловско, съобщиха от правителствения пресцентър. В края на май протестиращи от Община Карлово затворииха Подбалканския път с искане държавата да осигури забавено финансиране на инфраструктурни проекти в карловските села, пострадали от наводненията през 2022 г.


Недоволните настояваха да бъдат отпуснати 38 милиона лева за възстановяване на разрушени мостове, улици и дерета в Карлово и селата. Премиерът Димитър Главчев обаче заяви, че кабинетът няма как да отпусне 38 мнл.лв.

 

"Запознат съм с исканията им. Проблемите са отпреди две години. Отчетите за изразходваните досега 24 млн. са пристигнали на 28 май. Областният управител трябва да изрази становище, а след това междуведомствената комисия ще се събере, за да отпусне възможните средства в рамките на бюджета. Няма как обаче да са 38 милиона", посочи Главчев.

 

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов припомни, че са нужни над 75 млн. лв., за да се възстанови нормалният живот на хората, а до момента са получени само 17,6 млн. лв.

 

С приетото днес Постановление са отпуснати 10 563 512 лева по бюджета на община Карлово за извършване на дейности за намаляване на риска от бедствия, възстановяване на разходи за проведени спасителни и неотложни работи при овладяване на бедствени положения и за възстановяване на инфраструктурни обекти.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама