НОВИНИ


Главчев се осланя на Бог за редовен кабинет

2 2517 05.06.2024
Главчев се осланя на Бог за редовен кабинет
БГНЕС

Служебният министър-председател на България Димитър Главчев обяви пред медиите, че "разбира се" не е ясно кой ще представлява страната ни на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, която ще се проведе от 9-ти до 11-ти юли. Тоест след около има-няма месец. 


Оставя на Бог, надеждата за редовен кабинет и в краен случай - Народното събрание, да решат това. 

"Смятам да постъпя по следния начин: дай Боже, да има редовно правителство, което да определи кой да е представител. Ако дотогава такова няма, ще се обърна към Народното събрание да се произнесе с решение кой да води делегацията и какъв мандат за разговори да му даде. Средата на юли е срещата. Надявам се дотогава да има редовно избрано правителство. Няма опасност да закъснеем, представителят ни ще бъде определен в срок", обаче е уверен той.





За изборите в неделя не само се надява, но и по думите му са взети всички мерки да са честни и прозрачни. "Няма никакви сигнали и притеснения", заяви служебният премиер.

 

"Няма абсолютно нищо притеснително към момента. В структурите на МВР са постъпили общо 263 сигнала за евентуални престъпления за купен вот и изборни нарушения. Образувани са 83 досъдебни прозводства. До момента всичко върви абсолютно спокойно", коментира министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

 

Няма да има забавяне с разпределянето на бюлетините преди вота 2 в 1 в неделя. Вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че този процес е започнал по-рано от обикновено, затова се очаква да няма пречки в деня на изборите. И още - ще има засилени мерки в районите с рискови секции.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама