НОВИНИ


Н. Зеленогорски: Кметовете не са момчета за бой

2 5015 10.12.2010
Н. Зеленогорски: Кметовете не са момчета за бой
Найден Зеленогорски

Този бюджет ще бъде изключително тежък, казва кметът на Плевен.



Ако не се направят корекции по отношение на нашите бюджети, ще има сериозни проблеми
, казва в интервю за вестник Труд градоначалникът на Плевен Найден Зеленогорски. Както знаят вече всички, средствата за почистване на сняг не стигат и всички се надяват, че зимата няма да бъде толкова тежка и с много снеговалежи. В противен случай ни чакат сериозни проблеми.

От друга страна, парите за капиталови разходи са много малко - около 27 млн. лева. Това прави за всичките 264 общини по 4 лева на жител. А с тези четири лева не може да смениш една тротоарна плочка, камо ли да си правиш планове инфраструктурата на нашите градове и села да бъде в добро състояние или доразвивана. Предполагам, че ще имаме проблеми в общинското здравеопазване и социалните дейности. Според мен беше добре да се проведат едни по-пълни дискусии с общините и да се намери вариант за тях. Кметствата не са ирационално понятие, в тях живеят всички българи, включително президентът и министър-председателят. И хората не би трябвало да бъдат наказвани.

Този бюджет ще бъде изключително тежък
. В момента има около 200 млн. лв. неразплатени разходи, които от 2010 г. ще се прехвърлят в 2011-а и ще се увеличат като лавина. Това ще бъде една още по-сериозна предпоставка за финансовите проблеми. Има десетки общини, които са буквално пред фалит. А други се справят изключително трудно. (Труд)
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама