НОВИНИ


Първан Симеонов: Повече партии в парламента оставят повече място за маневри

2 2401 07.06.2024
Първан Симеонов: Повече партии в парламента оставят повече място за маневри
Първан Симеонов

Повече партии в парламента оставят повече място за маневри. Възможните комбинации са много, но няма да са въпрос на аритметика, а на легитимност пред обществото. Това заяви пред БНР политологът Първан Симеонов.


Според него има неясно кой ще бъде втори на изборите за Народно събрание, както и кой ще премине бариерата от 4%. По думите му има възможност отвсякъде да избие създалото се напрежение.


Симеонов отбеляза, че се забелязва "търсене на новото". Той подчерта, че има поредица от малки формации около известни личности, които са трудно прогнозируеми.

 

Политологът заяви, че безизходната, патова ситуация горе води до набъбване на опции като Възраждане и малките формации. По думите му около 3-4% от избирателите не подкрепят никого.

 

Симеонов посочи, че близките дистанции мобилизират електорати. Той смята, че структурата на вота ще се реши в следващите два дни.

 

Според него, ако Възраждане спечели битката за второто място, то тогава може да се мисли за коалиционно управление, което да гарантира стабилност в страната. Ако ПП-ДБ бъдат поканени в следващото управление и кажат "не", това ще е оправдание за Борисов да се обърне повече към ДПС, добави той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама