НОВИНИ


Машините за вота в неделя тръгнаха към секциите

1 2341 07.06.2024
Машините за вота в неделя тръгнаха към секциите

Централната избирателна комисия (ЦИК) даде разрешение машините за гласуване, предназначени за секциите в страната да напуснат склада и да бъдат транспортирани по места. Това съобщи зам.-председателят на ЦИК Емил Войнов.


 „От „Сиела Норма“ ни уведомяват в писмо, че всички машини за гласуване са инсталирани. Изпращат ни серийните номера на всички инсталирани машини за гласуване, заедно с номерата на избирателните секции, за които са предназначени те“, каза той.„Има и писмо до Главна дирекция „Жандармерия“, с което разрешаваме изнасянето на 9356 броя СМГ и транспортирането им до СИК съгласно транспортния план под непрекъсната охрана от МВР“, допълни Войнов, цитиран от bTV.


От ЦИК съобщиха още, че избирателната активност на предстоящия в неделя двоен вот ще се отчете на два пъти - към 11 и към 16 часа. 

 
Информацията за броя на гласувалите по вид на избора, ще се обобщава от областните управители и ще се изпраща към ЦИК, където ще се публикува са сайта съответно до 12 и до 17 часа.


След края на гласуването, фирмата преброител - „Информационно обслужване", ще предоставя периодично на ЦИК междинни числови данни от гласуването по секции и изборни райони и по видове избори. Те ще се обновяват на интернет страницата на ЦИК на всеки кръгъл час от 23 часа за вота за народни представители, а за членове на Европейския парламент - от полунощ нататък.След изготвяне на протоколите и решенията на Районните комисии, те предават в ЦИК изборните книжа и протоколите за повторна проверка до 11 юни - вторник.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама