НОВИНИ


Мирела Демирева ще участва във финала на скока на височина от европейското първенство по лека атлетика

0 2745 08.06.2024
Мирела Демирева ще участва във финала на скока на височина от европейското първенство по лека атлетика

Българката Мирела Демирева преодоля квалификациите на скока на височина за жени от европейското първенство по лека атлетика в Рим и ще участва на финала в събота. Олимпийската вицешампионка записа трети резултат в първата пресявка с 1.89 метра.


Демирева, която спечели сребърен медал в Рио де Жанейро, преодоля безпроблемно първите три височини на летвата, но не сполучи в двата си скока на квалификационния стандарт от 1.92 метра. Така тя остана на три сантиметра зад победителката, световна и европейска шампионка Ярослава Магучих от Украйна, която стартира на 1.89 метра и след това успя на 1.92.

 

Втора завърши сръбкинята Ангелина Топич, която преодоля последната височина от втория опит. Общо седем състезателки от пресявките в група А покриха 1.89 метра и утре ще скачат на финала за континентално злато. 

 

Въпреки че не успя на 1.92 метра в квалификациите, Демирева вече е преодолявала два пъти височината през сезона на закрито. В края на миналата седмица българката стана шеста в Диамантената лига в Стокхолм с 1.90 метра от втори опит.

 

Най-доброто лично постижение на Демирева е 2.00 метра, записвано в Берлин и Стокхолм през 2018.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама