НОВИНИ


Близки на загинали на пътя призоваха: Максимални присъди за пияните, дрогираните и наглите шофьори

4 2422 08.06.2024
Близки на загинали на пътя призоваха: Максимални присъди за пияните, дрогираните и наглите шофьори
БГНЕС

Протест заради тежките катастрофи с жертви по пътищата се проведе пред Съдебната палата в София. Той е организиран от сдружение „Ангели на пътя“, като такива прояви днес има и в други градове в страната. Протестът е под надслов „Ден за размисъл към всички политици".


На стълбите пред Съдебната палата близки на загинали на пътя поставиха техни снимки, както и плакати с различни послания – „Максимални присъди за пияните, дрогираните и наглите шофьори“ и „Съдебната система в България враг на жертвите - защитник на убийците“.

 

"Искаме изрично разграничаване между инциденти, които се случват при форсмажорни обстоятелства, и пътните убийства, които са заради несъзнателно предприети действия от шофьорите. Може да не са искали да убият, но за всеки нормален човек е ясно, че ако караш пиян, надрусан или бързо, това може да се случи“, коментира Нинелла Върбанова.

 

На протеста бе и Николина Петкова, майката на Филип, който почина, след като бе блъснат на пешеходна пътека в София. Тя призова бъдещите народни представители, когато седнат на депутатските банки, да помислят за хората и за най-ценното – децата ни.

„Когато започнат да се прилагат ефективни присъди, като покажем, че няма да бъдем толерантни към каращите агресивно, към пияните, към дрогираните, към тези, които убиват на пътя, тогава ще се видят резултатите“, заяви Петкова. Според нея спрямо убийците на пътя масово се налагат условни присъди.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама