НОВИНИ


Най-много изборни нарушения в София, Бургас и Варна

7 2887 08.06.2024
Най-много изборни нарушения в София, Бургас и Варна

Във връзка с насрочените на 9 юни избори за Народно събрание и Европейски парламент Прокуратурата на Република България предоставя следната информация:


От началото на предизборната кампания до 14:00 часа на 8 юни са образувани общо 359 преписки и 93 досъдебни производства за нарушения на политическите права на гражданите.

 

По апелативни райони досъдебните производства, свързани с вота за народни представители и представители на България в Европейския парламент, са разпределени, както следва: АП-София - 31; АП-Бургас - 27, АП-Пловдив - 5; АП-Варна - 23, АП-Велико Търново - 7.

Във Върховната прокуратура функционира дежурно звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация.

 

Продължава да функционира и Националното междуведомствено звено, което координира дейността на ПРБ, МВР и ДАНС за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на изборите за национален и европейски парламент.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама