НОВИНИ


МВР: Изборният ден започва без сигнали за тежки престъпления

1 2342 09.06.2024
МВР: Изборният ден започва без сигнали за тежки престъпления

Изборният ден започва без сигнали за тежки престъпления, които биха могли да възпрепятстват произвеждането на вота. Това съобщиха от МВР. През нощта не са докладвани сериозни инциденти, които да нарушават и обществения ред.


Българските граждани избират 240 представители в 50-ото Народно събрание, както и 17 евродепутати.

 

В страната изборният ден започна в 7:00 часа и ще приключи в 20:00 часа или не по-късно от 21:00 часа, ако пред секцията има негласували избиратели.

 

Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден.

 

Служителите на ОДМВР-София са поели охраната на всички секции на територията на областта.

Гражданите могат за подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са относими към дейността на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02/90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg , както и в ситуационния център на ОДМВР-София на тел. 02/982-50-93 и имейл odmvr-sofia@mvr.bg 

 

И в днешния ден служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-София ще работят от 8.30 до 19.30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. Заявления за издаване на удостоверения ще се приемат до 19.00 часа.

 

От МВР припомнят, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама