НОВИНИ


На 53 г. почина генералният директор на „Репортери без граници“

1 59401 09.06.2024
На 53 г. почина генералният директор на „Репортери без граници“

На 53 г. почина генералният директор на организация „Репортери без граници“ Кристоф Делоар, съобщиха от неправителствената организация. Делоар е начело на асоциацията, която защитава свободата на словото по света, от 2012 г.


Починал е от раково заболяване, уточняват от „Репортери без граници“.


 „Кристоф Делоар ръководеше организацията в ключов момент за правото на информация. Неговият принос за защитата на това основно право е значителен“, обяви журналистът Пиер Аски, председател на борда на директорите на организацията.

 
„Журналистиката беше борбата на живота му, която той водеше с непоколебима убеденост“, подчертават от неправителствената организация.


Преди да поеме ръководството на „Репортери без граници“, Делоар ръководи Центъра за обучение на журналисти в Париж, едно от водещите френски училища по журналистика.

 

От 1998 г. до 2007 г. работи и в списание „Поан“, в отделите за общество и политика като разследващ репортер. Преди това е работил за телевизионните канали А Ер Те Е и Те Еф 1.

Делоар пътуваше непрекъснато до Украйна, Турция, Африка и други места, за да лобира пред правителствата да защитават журналистите, които са в затвора или се намират в опасност.
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама