НОВИНИ


Българските политици вече започнаха да "атакуват" избирателните секции, за какво призовават те? (ОБНОВЕНА)

20 5805 09.06.2024
Българските политици вече започнаха да

Още от рано зарана българските политици упражниха своето право на вот. А някои от тях и на няколко минути "Сценично време" пред камерите, за да призовават българските граждани да гласуват. Ето кой пусна своята бюлетина досега и какво реши да сподели:


АХМЕД ДОГАН

 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган упражни правото си на глас. Той традиционно гласува възможно най-рано и без да коментира вота. 

Доган направи избора си с хартиена бюлетина.

 

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ

 

И председателят на ДПС Делян Пеевски упражни правото си на глас в ранните часове на деня. Той гласува с хартиена бюлетина.

"Време е да направим стабилно правителство. Хората заслужават ново начало", посочи Пеевски.

 

 

ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ

 

Също рано до урните отиде и служебният премиер Димитър Главчев упражни правото си на вот рано тази сутрин в София.

 

Той избра да гласува на машина и за двата вида избори. „Гласувах за по-добра България, за политици, които спазват Конституцията и законите на страната, и във всичките си действия да се водят от интересите на народа”, заяви министър-председателят.

 

ХРИСТО ИВАНОВ

 

Христо Иванов от ПП-ДБ гласува. Той избра да даде вота си чрез машина в 93 СУ „Александър Теодоров – Балан“ в столицата. "Днес се произнася народът. Нека всички български граждани да излязат и да гласуват, да изберат най-малкото зло, което всеки виждат", призова Иванов. ГЕРБ изгориха всички възможни опции. Нека да видим какви ще са резултатите и да приключи изборния ден. Надявам се да намерим възможност и да няма избори септември, нека не оставяме България на самотек", каза още той.

 

ИВАЙЛО ВЪЛЧЕВ

 

България да бъде равноправна с останалите страни. Дневният ред на България да бъде на масата в Европа. Това заяви Ивайло Вълчев от „Има такъв народ” пред журналисти.

„Гласувах с машина като знак, че може да нямаме доверие конкретно в тези машини, но смятаме, че гласуването трябва да се отваря в тази посока – да има възможности за дистанционно гласуване с правилните машини”, поясни той.

 

ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ

 

Винаги гласувам за една по-добра България, която седи достойно в Европа. Това заяви пред журналисти кметът на София Васил Терзиев, след като упражни правото си на вот в 118 СУ „Академик Людмил Стоянов“ в столичния квартал „Младост 1“.

 

Надявам се да има стабилност, посочи също Терзиев. Нашият подход винаги е бил да работим с всички – и на местно ниво, и на ниво държава, каза той в отговор на въпрос дали софиянци ще усетят липсата на редовно правителство. По думите му независимо кой е министър или министър-председател, подходът е да се защитават интересите на града.

 

КИРИЛ ПЕТКОВ

 

"Гласувах, да не предадем надеждата, че България може да бъде нормална европейска държава, в която благата са поделени по справедлив начин и където всички имаме равен старт. Моят страх днес е, че има риск от голям брой купен и корпоративен вот и голям брой корпоративен вот. Което означава, че ако не излязат да гласуват голям брой свободни българи – рискът е, че бъдещето на нашата родина може да бъде определено от тях". Това заяви съпредседателят на ”Продължаваме промяната” Кирил Петков, след като упражни правото си на глас на машина.

 

НИКОЛАЙ ДЕНКОВ

 

"Обръщам се към младите: Излезте и гласувайте, за да може не някой друг, а вие да решавате за бъдещето си", каза той след вота. "С двамата лидери Бойко Борисов и Делян Пеевски нямаме какво да си кажем повече", допълни той.

 

"Нека да видим резултатите от изборите, след като има толкова много избиратели, значи те имат своите предпочитания. Така че ще дойде време и за коментари", смята Денков.

 

"Аз ще оставя хората сами да преценят какво искат. Има много проблеми, но трябва да видим конкретно какво се случва. В тази кампания се срещнахме с много хора и за нас беше важно да чуем техния глас, за да можем да помогнем", завърши той.

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама