НОВИНИ


Сашо Диков: Виждаме 10% по-ниска активност от предходните избори

0 2388 09.06.2024
Сашо Диков: Виждаме 10% по-ниска активност от предходните избори

"Виждаме 10% по-ниска активност от предходните избори". Това заяви журналистът Сашо Диков в ефира на bTV.


"Водеше се антивот кампания", смята пиар експертът Диана Дамянова - кампания хората да не гласуват. Затова и виждаме такава активност.

“Посланието е занемарено като политически инструмент”, смята Бойко Станкушев от Антикорупционния фонд (АКФ), който беше третият гост в студиото. 


“Електоратът е много разнороден. При ниска избирателна активност и при тази фрагментация, ако се направи профил на гласувалите, ще видите кои са по-активни, по-малко активни и кои изобщо не гласуват. Никой не работи върху това, което става в съзнанието на негласуващите”, смята Станкушев.


“Корупцията изяжда големи фондове и потоци, които биха могли да се насочат към гражданите и към това да живеят по-добре”, каза Станкушев и посочи, че това е например причината за лошото здравеопазване у нас.


"Ерозията в съдебната система на абсолютно всички нива също е много голям проблем. Политиците трябва да направят реформа в съдебната система. Най-големият проблем в България е дефицитът на правосъдие", каза Станкушев.По думите на политическия анализатор Георги Харизанов изборите изглеждат зле. "Ниска избирателна активност. Хората гласуват против, не гласуват за. Няма я българската мечта - за какво мечтаем, какво ни обединява".

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама