НОВИНИ


Проф. Александър Маринов: Дори да се направи правителство, то ще бъде по-лошо от последната история със сглобката

2 2275 10.06.2024
Проф. Александър Маринов: Дори да се направи правителство, то ще бъде по-лошо от последната история със сглобката
Политологът проф. Александър Маринов БГНЕС

"В България ще се появи нова мощна политическа сила, от която има нужда обществото. Такава, около която да се формира нов тип управление. Ако не е президентът, ще е нещо друго."


Това коментира пред БНР политологът проф. Александър Маринов.

 

Персонифицираните очаквания са насочени към президента, изтъкна специалистът.

 

"В момента това изглежда най-логичното. Ако ще се появи нещо ново, силно, мощен старт, трябва да е около него. Обаче не съм сигурен, че няма да е нещо ново друго", смята експертът.Проф. Маринов, който преди вота открито подкрепи формацията на Кузман Илиев "България може", посочи, че "трябва да се появят неща, да се тестват, постепенно да наберат мощ, няма да стане изведнъж".

 

"Огромен проблем е страхотният спад на избирателната активност - това никой не можа да го улови. Втори парадокс – победителите са загубили поне 100 000 гласа", каза още специалистът.

 

"Ако подредите 10 джуджета, второто джудже с 2 см по-високо от третото, това не го прави гигант."Във връзка с броя на гласовете за всяка от партиите в Народното събрание проф. Маринов отбеляза:

 

"Да не се окаже, че ще очакваме стабилно правителство от политически сили, които представляват 10% от българските граждани."

 

"Дори да се направи правителство, то ще бъде по-лошо от последната история със сглобката. Няма как този състав на политическата система да излъчи стабилно, работещо управление. Трябва да се появят нови, които имат доверие. Това ще се случи", прогнозира политологът.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама