НОВИНИ


Британското разузнаване: Русия е засилила опитите си да вербува африканци да се бият в Украйна

3 2532 10.06.2024
Британското разузнаване: Русия е засилила опитите си да вербува африканци да се бият в Украйна
БГНЕС

На 28 май украинското разузнаване (ГУР) съобщи, че Русия е засилила опитите си да вербува африканци да се бият в Украйна. Това се отбелязва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.


Уточнява се, че по-специално тези усилия за набиране на бойци са ориентирани към централноафриканските държави Руанда, Бурунди, Конго и Уганда.

 

Съобщава се, че Русия предлага 2000 долара бонус за записване, месечна заплата в размер на 2200 долара и обещание за руски паспорт.Британското разузнаване смята, че тази кампания за набиране вероятно ще запълни руските загуби на бойното поле, които са сериозни, и ще поддържа настъпателна активност по голям брой направления по фронта.

 

Посочва се, че тъй като ограниченият набор от затворници в Русия вероятно е изчерпан, Москва вероятно разширява набирането на бойци в Глобалния юг, за да избегне допълнителна мобилизация в самата Русия.Освен че беше непопулярна в страната за президента Путин и руското правителство, предишната мобилизация за целите на войната доведе до мащабен дефицит на работна ръка и отлив на квалифицирани работници, като лекари и ИТ специалисти.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама