НОВИНИ


Сунак отрече слуховете, че ще подава оставка. Бил изпълнен с енергия за бъдещето на Великобритания

1 2407 10.06.2024
Сунак отрече слуховете, че ще подава оставка. Бил изпълнен с енергия за бъдещето на Великобритания
Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак БГНЕС

Британският министър-председател Риши Сунак заяви, че "разбира се не" е обмислял да се оттегли на фона на продължаващите критики по повод на ранното му заминаване от честванията за 80-годишнината от съюзническия десант в Нормандия, съобщи ДПА.


Сунак се зарече да продължи "до последния ден на тази кампания", опитвайки се да не обръща внимание на слуховете за възможната му оставка преди изборите на 4 юли.

 

През уикенда британският лидер успя да избегне критиките по адрес ранното му заминаване от честванията по повод годишнината от десанта в Нормандия.

 


Днес той участва в предизборна проява и бе категоричен, че няма да спре да се "бори за бъдещето на страната ни".

 

Запитан дали си е мислил за оставка Сунак, който беше в пъба "Дог енд Бейкън" за медийно събитие в град Хоршъм в южна Англия, отбеляза пред журналисти, че "разбира се не е (мислил за това)".

 

"Изпълнен съм с енергия за визията, която предлагаме за страната. Тази кампания дори не стигнала до средата, а аз намирам огромна подкрепа за политиката, която предлагаме", посочи Сунак.

 


Премиерът на Великобритания освен това поднови помирителния си тон по отношение на ранното си заминаване от честванията в Нормандия, като заяви пред журналисти, че "абсолютно не е искал да причини на някого болка или огорчение" и се надява хората да намерят сили да му простят.

 

Сунак постави специален фокус върху някои от стъпките, които е предприел като министър-председател на страната, като увеличаване разходите за отбрана, но също и фактът, че има министър специално по въпросите на ветераните в правителствената канцелария.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама