НОВИНИ


Ремонтират "Дунав мост" при Русе, как организират движението?

0 2279 11.06.2024
Ремонтират
"Дунав мост"

Започва авариен ремонт на „Дунав мост" при Русе. Това се прави точно 70 години след като съоръжението е въведено в експлоатация през юни 1954 г.


В сутрешните часове на деня няма задръствания при граничния пункт – движението се осъществява в една лента. Има трафик както на тежкотоварни, така и на леки автомобили, съобщава bTV.„Ремонтът се налага поради стартирането на основния ремонт на мостовото съоръжение. В момента подновяваме повърхностния слой на асфалтовата настилка – т.нар. износоустойчив пласт“, обясни директорът на Областно пътно управление в Русе инженер Стамен Савов.

 

Така според него се осигурява добри експлоатационни качества на съоръжението, докато се прави основният ремонт. Периодично ще бъдат отравяни и затваряни различни участъци от „Дунав мост".


„Тези ремонтни дейности, които правим в момента, ще приключат до седмица“, посочи още инженер Стамен Савов.

 

Основният ремонт обаче се очаква да продължи 730 календарни дни.

„Крайно наложително е да се направи цялостен ремонт на „Дунав мост", защото досега са правени само укрепителни дейности и смяна на хидроизолацията. Проблемите на съоръжението са в бетонните панели под асфалта“, каза още директорът на Областно пътно управление в Русе.

След основният ремонта „Дунав мост" ще се може да се експлоатира още 70 години.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама