НОВИНИ


Масово пишат актове на собственици на кучета, вижте за какво

4 2529 11.06.2024
Масово пишат актове на собственици на кучета, вижте за какво
БГНЕС

От началото на май до сега са проверени над 260 стопани на домашни кучета в софийските паркове и градини, съобщават от Столичния инспекторат.  Всеки десети проверен стопанин на домашно куче - с акт за нарушение


При проверките за спазване на изискванията при разхождане на домашни кучета се следи за носене на паспорт на животното, водене на повод, разхождане на определените от кметовете на райони места и почистване след животното.

 

Екипите на Инспектората осъществяват контрола съвместно с Общинска полиция, както по график, така и по жалби и сигнали на граждани.

 

За месеца са съставени 26 акта на стопани на домашни кучета, от които 20 са за водене без повод, а 6 за причинени инциденти на други животни и хора. 

Проверявани са парк "Заимов", градина НДК, парковете "Св. Троица", "Хиподрума", "Овча Купел", "Възраждане", "Герена" и други.

 

Установените нарушения са съгласно изискванията на Закона за ветеринарномедицинската дейност, а най-много нередности са констатирани в парк "Заимов", градина НДК и Южен парк.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама