НОВИНИ


Политологът Любомир Стефанов: Екзотичен трети мандат може да състави кабинет

8 4206 11.06.2024
Политологът Любомир Стефанов: Екзотичен трети мандат може да състави кабинет
Любомир Стефанов

Политологът Любомир Стефанов обясни как може да се състави редовен кабинет. Той изрази мнение, че това ще зависи от подхода на ГЕРБ. Ако техният подход е спокоен, не е настървен политически и ако е експертен, ще отваря валенции, които да позволят на другите формации да се присъединят. Ако бъде войнствено настроен и Борисов да бъде с доминиращи Алфа позиции и така нататък, това няма да доведе до каквито и да е конструктивни разговори, каза Стефанов.


Всеки ще се почувства малко или много засегнат, но в крайна сметка, ако отидем на каквито и да е други избори отново, аз пък не мисля, че първо ще имаме някакъв резултат, и второ, ексцентричните партии ще се увеличат обратно пропорционално, категорично е това, добави пред БНТ той.


Стефанов напомни, че партиите в парламента имат една функция - да съставят изпълнителна власт и да направят легитимно мнозинство, което да работи със законодателство в интерес на гражданите.


Вижте коалициите, които в България се правят след 1879 година насам, за подписването на Търновската конституция и през всичко останало до момента, през сумати кризисни турболенции, България е оцеляла, защото хората, които са били в парламента, са си давали сметка в един момент, критичният момент, че за да я има България и за да продължава да има и деца, трябва да се направят някакви неща. Дали им харесва, със сигурност не, но са направили необходимото, заяви още  Стефанов.


Според него кабинет може да бъде съставен най-вероятно с първия мандат на ГЕРБ, но може и с един екзотичен трети такъв с участието на "Има такъв народ", след като преди това първите два мандата са свалили напрежението.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама