АКТУАЛНО


Знакови лица на ПП-ДБ вън от 50-ото НС - Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева, Настимшр Ананиев

10 9614 11.06.2024
Знакови лица на ПП-ДБ вън от 50-ото НС -  Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева, Настимшр Ананиев
Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева

Знакови лица от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) се очертава да не влязат в следващото Народно събрание. Формацията претърпя сериозна загуба на изборите на 9 юни, като спечели само 40 депутатски мандата при 64 в досегашния парламент.


В някои от районите ПП-ДБ няма да излъчи народни представители за сметка на София, където формацията продължава да е първа сила. Така, например, Ивайло Мирчев няма да може да стане депутат. Той бе водач на листата в Добрич, но оттам ПП-ДБ остава без мандат.

 

Подобна е ситуацията и с Антоанета Цонева. Тя бе водач в Разград, но и оттам формацията няма да вкара народни представители.


Бившият правосъден министър Атанас Славов също остава извън парламента. Причината е, че ПП-ДБ излъчва само един депутат от Стара Загора. Атанас Славов обаче е втори в листата.


Мирчев, Цонева и Славов са представители на партия „Да, България“. Засега не се очертава ДСБ да претърпи щети от отлива на избиратели за коалицията и ниската избирателна активност.


Извън парламента ще остане и Настимир Ананиев от малката партия „Волт“, която също е част от ПП-ДБ. Ананиев бе сред лансираните говорители на "Промяната". На тези избори той бе осми в листата на 23-ти район в София, откъдето гласовете обаче няма да са достатъчни, за да влезе и в 50-ото Народно събрание.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама