НОВИНИ


650 хиляди лева задължения. НАП проверява Ивелин Михайлов от "Величие"

4 3667 12.06.2024
650 хиляди лева задължения. НАП проверява Ивелин Михайлов от
Николай Марков и Ивелин Михайлов

НАП започва проверки на фирми, свързани с Ивелин Михайлов от партия "Величие" в качеството му на основател на "Исторически парк". Това съобщи директорът на агенцията за приходите Румен Спецов.


Разследване на сайта Bird разкрива, че дружествата са натрупали над 650 хиляди задължения към приходната агенция. 



„Сега по тази фирма и хората, които стоят и като лица на тази партия, вече има образувани производства, имаме подадени сигнали от преди няколко месеца за наличие на финансови схеми за измами“, коментира Спецов във вторник.

 

„Присъщо е за много фирми като имат нещо друго да правят с парите да не ги внасят веднага в държавата и после да платят с 23% лихва. Това е нещо, което правим от много години. Ще платя до 2 седмици всички тези задължения, ще затворя фирмите, ще уволня хората и ще се лиши държавата от милиони приходи на година“, отговори Ивелин Михайлов от ПП „Величие“.

 

306 хиляди лева задължения на 6 фирми, свързани с Ивелин Михайлов. Още 343 хиляди лева задължения на 4 фирми, които във времето са били с негово участие. Оказва се и че Ивелин Михайлов има и 308 хиляди лева задължения като физическо лице.


Дружеството, което обещава гигантски патриотичен атракцион, отрича да е пирамида, ще се проверява дали инвеститори не са били заблудени

 

Справка на bTV в Търговския регистър полазва, че Ивелин Михайлов е или е бил в управлението на 46 фирми. Той е имал и участие в близо 40 компании. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама