НОВИНИ


"Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ". Борисов няма да се кандидатира, искат също външен и военен министър /видео/

54 6559 13.06.2024

"Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ. Аз няма да се кандидатирам за премиер". Това заяви Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, в първото изявление на партията, след като спечелиха изборите в неделя. По думите му правителство може да се състави само с първия мандат. ГЕРБ настоява да има премиер, външен министър, министър на отбраната. В противен случай - избори през септември.


"Кабинет може да има само с първия мандат. Ако не е с първия мандат, отиваме на нови избори през септември", заяви Борисов.

 

По думите му кабинетът трябва да е експертен и "доминиран по важните министерства от ГЕРБ".

 

"Следващите 7 дни трябва да се гласува правителство, иначе отиваме на избори", заяви лидерът на ГЕРБ.



ГЕРБ ще излъчи преговорен екип с състав Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева.

 

"Ще поканим лидерите на всички партии. Темите са две - правителство и парламент. Ако може да се работи паралелно, мисля, че би било добре", заяви той.

 

"Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ. Аз няма да се кандидатирам за премиер, за да успокоим възможностите за преговори", каза той.

 

"Решението ни като партия е, че ГЕРБ трябва да има премиер, външен министър и министър на отбраната", каза още той.

 

"Още в деня на изборите казахме, че след като излязат резултатите, тогава ще говорим", каза лидерът на партията Бойко Борисов.

 

"Над 10-11% разлика в други години означаваше абсолютно мнозинство и задължително се правеше правителство", допълни той.



"Сега си задаваме въпроса ще има ли правителство. По-малките партии още в първия ден казват, че няма да участват в правителство, но трябва да има правителство. И това в едно изречение".

 

"Какво мислим да правим - време е за държавници. Не е време за егоцентрици или противоборство между институциите. Радев също е част от тази държава. Последните 3 години огромна част от времето управляваха негови правителства".

 

"Аз съм за парламент, правителство и президентство в разбирателство по общите въпроси. Всички казват, че не може да се направи правителство, но да не се ходи на избори".

 

"Обръщам се към всички лидери на партии - ултимативното говорене, сърдитите, дезертиралите: не е време. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците и мъдреците не намерят противодействие, дипломация и успокоят света. Сега времето е за мъдри мъже и жени". 

 

Изявлението на живо, гледайте тук:


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама