НОВИНИ


Т. Младенов: С бюджета разполага Дянков

13 5342 11.12.2010
Т. Младенов: С бюджета разполага Дянков
Т. Младенов

Министерството на финансите разполага с бюджета и аз не мога да коментирам повече този въпрос, каза социалният министър.



Една от най-тежките реформи е пенсионната. Дискутираме тезите по отношение на професионалните пенсионни фондове. Всичко, което правим с увеличаването на стажа и възрастта - това е максимално плавното, е за да не се усети толкова драстично от хората, обяви в „Седмицата" на Дарик министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Заварихме 2 млрд. дефицит в Държавното обществено осигуряване и трябваше да стабилизираме тази система, допълни Младенов и уточни, че от края на 2016 година дефицитът във фонд "Пенсии" става нула, след това ще има само натрупване и по-добри пенсии за хората.

За коледните добавки Младенов коментира, че от Държавното обществено осигуряване категорично не може да има коледни добавки. "Там дефицитът е около 2 млрд. лева. С промените, които направихме, залагаме следващата година да намалим дефицита с над 600 млн. лева. Министерството на финансите е това, което разполага с бюджета, и аз не мога да коментирам повече този въпрос", подчерта Младенов. На финала сме на една много тежка реформа, която ще заздрави осигурителната система, каза социалният министър.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама