НОВИНИ


Германия ще спечели минимална победа срещу Шотландия, прогнозира орангутанът-оракул Валтер

0 2481 13.06.2024
Германия ще спечели минимална победа срещу Шотландия, прогнозира орангутанът-оракул Валтер
БГНЕС

Домакинът на европейското първенство по футбол Германия ще спечели минимална победа срещу Шотландия в мача на откриването в петък вечер, прогнозира оракулът на тазгодишния шампионат - орангутан от зоологическата градина в Дортмунд.


Валтер, на 35 години, не е новобранец в прогнозирането на изхода на футболни мачове. Той изпълняваше същата роля на последните европейско и световно първенство, както и по време на германските и континентални турнири. Днес пред Валтер бяха поставени две кофи, увити с шал на Германия и шал на Шотландия.



"Валтер спря пред кофите и се вгледа внимателно. Първоначално той тръгна решително към германската и я взе, така че смятам, че Германия ще спечели. След това обаче той отиде и при шотландската. Най-вероятно шотландците ще имат шанс до края", посочи говорителят на зоологическата градина Марсел Щавинога, цитиран от агенция Ройтерс.

 

Евро 2024 започва в петък в Мюнхен и Германия е абсолютен фаворит в мача срещу Шотландия.



Валтер е сред редица популярни създания, които са правили прогнози по време на големи футболни сблъсъци. Обикновено пред тях се слагат две кофички с храна, обозначени по някакъв начин с цветовете на двата отбора.

 

Водещият оракул бе октоподът Паул, който живееше в аквариум край германския град Оберхаузен. Неговата популярност нарасна неимоверно по време на световното първенство през 2010 година, където той позна крайния изход на седемте мача на Германия. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама