НОВИНИ


Любомир Кючуков: Макрон разчита на термина "санитарен минимум". Напълно възможно е Льо Пен да дойде на власт

1 2450 13.06.2024
Любомир Кючуков: Макрон разчита на термина
личен архив

Светът е все по-близо до конфликт. Това не е откритие и новина. Лошото е, че когато говорим за сигурност, ние говорим само за въоръжаване, а не за диалогичност и дипломация. Процесът на милитаризация в целия свят е очевиден, но не мисля, че повечето оръжия ще донесат мир и сигурност. България в момента е изправена пред две опции, като и двете са още от същото. Първата е да бъдем управлявани от до болка познати партии и политици. Втората е - отиваме отново на избори.


Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS дипломатът и бивш зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков.

 

"Не беше трудно да предвидят резултатите от евроизборите. Сега се противопостяват геополитическото и националното, а не ляво-дясно. Това всичко е резултат от една дълбока криза в цяла Европа, влошаването на живота на европейците, кризата с мигрантите, зелената сделка, войните в Украйна и Близкия изток. В момента виждаме едно серизоно одесняване на Европа. ЕНП също отиде твърде надясно и търси контакти и сътрудничество с крайнодясното. Във Франция е напълно възможно и Льо Пен да дойде на власт, но Макрон разчита на термина "санитарен минимум" във френската политика, когато всички партии гласуват срещу кандидатите на крайнодесните", коментира той евроизборите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама