НОВИНИ


Ивайло Мирчев: Имам данни от ДАНС за разследване срещу полк. Марков, който е бил във връзка с руските служби

18 6730 14.06.2024
Ивайло Мирчев: Имам данни от ДАНС за разследване срещу полк. Марков, който е бил във връзка с руските служби
БГНЕС

“Имам данни от ДАНС, че е имало разследване срещу т. нар. полковник Марков, който е бил оперативно интересен за българското контраразузнаване по линия на връзка с руските служби. Ако български политик е в зависимост от чужди разузнавания, без значение дали те са руски, американски, германски или други, това е изключително притеснително за страната ни.”


Това заяви народният представител от “Продължаваме промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев в ефира на радио “Добруджа”. 

 

Мирчев в качеството си на депутат от 49-ото Народно събрание е отправил на 12 юни питане до председателя на Държавна агенция “Национална сигурност” Пламен Тончев има ли ДАНС данни за връзки на Николай Марков с руските служби, от кога датират те и какви мерки ще предприеме агенцията. Ако пък няма такива данни, извършвана ли е проверка за евентуални контакти и кога. В резултат на сигналите на Ивайло Мирчев стана ясно, че срещу т.нар. Ветринска република се водят разследвания за пирамидална структура. 

 

“Става дума за хора, които се въоръжават, за нещо като частна армия, което е опасно за държавата, опасно е за България. Ние не можем да си играем на войници. Има си закони и тези закони трябва да се спазват. И тогава, когато някой решава в една община да си направи частна община, държавата веднага трябва да реагира. Лошото е, че службите не реагират с нужната бързина и това е притеснително. Но ще направим всичко възможно службите да се задействат”, каза още Ивайло Мирчев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама