НОВИНИ


Д-р Ненков за кибератаката срещу английски болници: Хакерите не разбират каква беля са извършили с този гнусен акт!

5 6801 15.06.2024
Д-р Ненков за кибератаката срещу английски болници: Хакерите не разбират каква беля са извършили с този гнусен акт!
Анестезиологът и бивш министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков Стопкадър: Нова телевизия

"Руските дейци, извършили тази кибератака, или понеже в Русия здравеопазването изобщо не е на добро ниво, вероятно не разбират каква беля са направили. Вероятно в техните прости глави целта им е била просто да навредят на Запада. Но това е една много гнусна вреда. Естествено, че английските лекари ще се справят. Руските хакери не са най-добрите, велики и красиви хакери на света. Изключително неприятен и много гнусен инцидент беше това."


Това заяви в ефира на Нова телевизия анестезиологът и бивш министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков във връзка с бруталната кибератака, която остави английски болници без кръв и доведе до отмяна на операции. 

 

По думите му политиката и здравеопазването са преплетени неразделимо. "Управлението на системата на здравеопазването представлява политика. И тази политика пряко касае едно от най-ценните неща, които притежава нашето общество и всеки един от нас, и това е здравето", каза още медицинският специалист.Запитан дали е видял адресирани проблемите пред здравеопазването по време на предизборната кампания, д-р Ненков обясни, че целта на политиците е просто да привлекат някакви хора, които да гласуват за тях.

 

"Политиците са на един телефонен разговор от получаване на добра медицинска помощ. За тях нашата система работи чудесно. Те вдигат телефона и веднага на леля Станка й се оказва медицинска помощ във водеща болница. Т.е. от тази гледна точка здравеопазването е идеално", каза още той."Видимо хората нямат никакви изисквания към тези, които са горе. Това е видно от факта, че огромна част от хората въобще не са гласували. Ако тези хора вярват, че така наказват политическия елит, това просто не е вярно. Те наказват всички, на първо място себе си. И после нас - тези, които сме отишли да гласуваме", отбеляза експертът.

 

Запитан кое е най-често срещаното обещание от политиците в сферата на здравеопазването, което не се е сбъднало, д-р Ненков отговори, че според него това е реформата.

 

"Тази дума, когато я чуя, на мен ми се подгажда, както когато самолетът като попадне във въздушна яма. Непрестанно се говори за подобряване на условията на лекарите - това са празни приказки. Локалните политици използват локалните болници като инструмент", алармира лекарят.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама