НОВИНИ


Израелските въоръжени сили алармираха, че осем техни войници са били убити в Газа

0 2933 15.06.2024
Израелските въоръжени сили алармираха, че осем техни войници са били убити в Газа
БГНЕС

Израелските въоръжени сили днес алармираха, че осем техни войници са били убити в южната част на Газа при най-смъртоносната атака срещу израелските сили от месеци насам, информира Асошиейтед прес.


Към момента само един от загиналите войници е идентифициран от армията.

 

Израелската армия не съобщи повече подробности относно загиналите, но по-рано радикалното формирование Хамас съобщи, че негови бойци са убили и ранили множество израелски войници при засада на бронетранспортьор в южния град Рафах, посочва Ройтерс.



Смъртните случаи вероятно ще подхранят призивите за прекратяване на огъня и ще засилят гнева на израелската общественост заради освобождаването на ултраортодоксалните евреи от военна служба, отбелязва АП.

 

Израел започна кампанията си, след като бойци на Хамас и други групировки нахлуха в Израел на 7 октомври, убивайки около 1200 души, предимно цивилни, и взеха около 250 заложници.



Над 100 заложници бяха освободени по време на едноседмичното прекратяване на огъня миналата година в замяна за палестинци, хвърлени в затвора от Израел. Предполага се, че Хамас държи около 80 заложници и телата на още 40.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама