НАРОДЕН ГЛАС


Иван Ланджев: Крайнодесните обикновено катастрофират - хората с памет знаят, че не се гласува за тях

2 10374 16.06.2024
Иван Ланджев: Крайнодесните обикновено катастрофират - хората с памет знаят, че не се гласува за тях
Иван Ланджев

„Бродски имаше едно стихотворение, в което пише „Навън да не ти е Франция“. Да, навън не е Франция, когато излезеш по улицата, но имаме сходни проблеми, тъй като светът се смали - заради напредъка на технологиите, заради глобализацията“.Това коментира пред bTV поетът и есеист Иван Ланджев след изборите в Европа и след като президентът на Франция Еманюел Макрон разпусна парламента и свика предсрочни избори.


„Това са клишета, но те са верни – светът стана по-малък, имаме свободата да обменяме опит с него. Тенденциите са очевидни и от резултатите от евроизборите. Крайнодесният вот се покачва. Нали знаете онова особено чувство, когато би трябвало нещо да е изненадващо, има всички предпоставки да изненада, а пък ти не си изненадан. Така се чувствам и аз в момента“, сподели още той.


„Според мен случаят е класически, съществува насъбран обществен гняв от много време насам. Обикновено крайнодесните формации, както и крайнолевите, съществуват, вегетирайки основно върху този насъбран обществен гняв. Има го и те трупат дивиденти чрез него. Исторически крайнодесните формации не могат да носят политическа отговорност. Те не могат да управляват. Те обикновено катастрофират“, добави публицистът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама