НОВИНИ


В сряда сутринта ще бъде излъчена номинацията на ГЕРБ - СДС за председател на НС /видео/

7 2458 18.06.2024
В сряда сутринта ще бъде излъчена номинацията на ГЕРБ - СДС за председател на НС /видео/
скрийншот

Единственото сигурно нещо към този момент е, че ГЕРБ - СДС искат да направят правителство и да поемат отговорност, но подкрепа не е дадена на 100% от ДПС и ИТН, заяви пред медиите Деница Сачева, ГЕРБ след срещата с ИТН.


"Утре сутринта ще бъде излъчена номинацията на ГЕРБ - СДС за председател на Народното събрание", допълни тя.

 

"Чухме какво мислят колегите от ИТН по нашите предложения. Подробно обсъдихме политики, свързани с образование, пазар на труда, енергетика, съдебна реформа, поети ангажименти от страна на ИТН по време на предизборната кампания. Оставихме вратата отворена за това да продължим разговорите конкретно по политики. Не са водени разговори за състав и структура на правителство, както и конкретни имена", уточни Деница Сачева.ГЕРБ-СДС остава на твърдата позиция, че България има нужда от редовно правителство и, че политическата криза може да бъде решена чрез действия и поемане на отговорност.

 

"Затова сме предложили формула, наречена "правителство на споделената отговорност". Всякакви други решения, които се изразяват в бездействие, всеки да си гледа тяснопартийния си интерес и кое би било изгодно за него - нямаме съмнение, че ще бъде отречено от българските граждани", коментира още Сачева.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама