НОВИНИ


Немски танкове Frankenstein ще свалят руски ракети и дронове

7 7223 18.06.2024
Немски танкове Frankenstein ще свалят руски ракети и дронове
Frankenstein

Германският оръжеен концерн Rheinmetall ще прехвърли в Украйна хибриди от танкове Leopard и системи за противовъздушна отбрана Skyranger-Frankenstein, способни да свалят вражески ракети и дронове.


Rheinmetall обяви, че ще инсталира своята най-модерна противовъздушна система Skyranger върху корпусите на танкове Leopard 1, създавайки ново превозно средство за укрепване на отбранителните способности на Украйна.


Ръководителят на наземните системи на Rheinmetall, Бьорн Бернхард, каза, че има много бойни танкове Leopard 1, на шасито на които могат да инсталират купол Skyranger с 35 мм автоматично оръдие.

 

Rheinmetall едва наскоро разработи Skyranger със сензори с 360-градусов изглед на бойното поле, които могат да се борят с дронове.


Бернхард каза това по време на неотдавнашното откриване на строго секретната работилница на Rheinmetall в Западна Украйна, където компанията ремонтира немски танкове, повредени отпред.


Чрез ремонта на превозни средства в Украйна компанията се надява да намали времето, необходимо за връщане на танковете в експлоатация.


Първоначално заводът ще ремонтира само бронираните машини Marder и старата версия на танк Leopard. Но компанията заяви, че иска да ремонтира по-модерни танкове Leopard-2 в Украйна.


„Планираме да работим в Украйна в дългосрочен план. Ние не просто доставяме оборудване и след това го изтегляме – ние показваме, че ще бъдем тук постоянно и ще подкрепяме Украйна.“

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама