НОВИНИ


Самопровъзгласилият се "полковник" Марков - изведен от пленарна зала. Закъсня за клетвата

14 4655 19.06.2024
Самопровъзгласилият се
Николай Марков

Самопровъзгласилият се за полковник Николай Марков не се закле като народен представител. Избраният да законотвори лидер на партия "Величие" бе изведен от залата от квестори. Причината - закъсня за клетвата.


"Излязох от залата, защото не съм положил клетва, сега ще видя какво ще направя", заяви Марков пред журналисти в кулоарите на парламента.

 

Попитан положил ли е клетва като депутат Марков отговори: "Не, затова излязох".



Попитан какво искат да постигнат за българския народ като политическа формация, Николай Марков каза, че искат две неща – да въведат дневния ред на гражданите в парламента, защото според него той отсъства от там. В същото време, избраният за депутат закъсня за клетвата си като избраник да участва в създаването на законите ни. 

 

Второто, което Марков посочи е да разкрият начина, по който се управлява държавата.

 

Смятаме, че той не следва конституционния ред на парламентарната република, заяви Марков. По думите му това ще стане със законодателни инициативи и с контрол. "Все пак Народното събрание не е само да пише закони, но и да контролира тяхното изпълнение", добави той.

 

“Имам данни от ДАНС, че е имало разследване срещу т. нар. полковник Марков, който е бил оперативно интересен за българското контраразузнаване по линия на връзка с руските служби. Ако български политик е в зависимост от чужди разузнавания, без значение дали те са руски, американски, германски или други, това е изключително притеснително за страната ни", заяви преди дни народният представител от “Продължаваме промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев в ефира на радио “Добруджа”. 



"Срам ме е, че съм българин сред българи", пък е ключов цитат от Марков, когото сме си избрали за народен представител.

 

Проверка на БНТ пък показа, че твърденията на Николай Марков, че е генерал-майор или полковник, не отговарят на истината. Нито една от институциите, които имат отношение към военните звания, не потвърди, че той е генерал-майор в българската армия или полковник. Напротив, в деня след изборите от "Величие" сами признават, че "Полковник" е прякор на Николай Марков, а не звание. 

 

Добре е да се знае обаче, че макар Марков само да се определя като полковник, той все пак дълги години е бил част от системата за сигурност. Работил в Националната служба по охрана в периода 1993 - 2007 година, откъдето е дисциплинарно уволнен, съобщи още БНТ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама