НОВИНИ


Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев, остава в ареста

0 2282 19.06.2024
Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев, остава в ареста
Пейо Пеев, Красимира Трифонова и Габриела Пеева

Софийският градски съд не измени мярката за неотклонение на Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев. Определението на съда не е окончателно и подлежи на жалба пред Апелативен съд – София, съобщиха от пресцентъра на институцията.


Трифонова е задържана за постоянно в ареста и подаде молба да ѝ бъде наложена по-лека мярка. Съдът обаче прецени, че до момента не е разколебано обоснованото предположение, че тя и дъщеря ѝ - Габриела Пеева, са убили Пеев и има риск да извърши престъпление, ако е с по-лека мярка за неотклонение.Според определението на съда няма опасност Трифонова да се укрие, но към момента срокът на задържането ѝ, който е около пет месеца, не се явява прекомерен. Съдът отчете още, че по разследването се работи активно, а също и че според медицинската експертиза за Красимира Трифонова се полагат адекватни медицински грижи.

 

На 21 май мярката "задържане под стража" на Красимира Трифонова бе потвърдена от Апелативен съд - София. Магистратите записаха в мотивите си, че има събрани доказателства, които подкрепят тезата, че Трифонова може да е извършила престъплението, за което е обвинена. Разпитани са и много свидетели по разследването. Пред съда жената каза, че е невинна и не е извършила убийството.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама