НОВИНИ


Нинова: Зад случващото се с мен и БСП стоят Радев, Гергов, Станишев, Борисов, червените барони

15 7077 19.06.2024
Нинова: Зад случващото се с мен и БСП стоят Радев, Гергов, Станишев, Борисов, червените барони
Корнелия Нинова

“Тръгнаха сложни процеси в партията. Някой нарече това, което се случи дворцов преврат. Зад това, което се случва в БСП стоят съвсем други сили”. Това каза бившият лидер на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице".


"В тези години се изпратих срещу пет много големи групи и интереси. Те се обединиха и това, което се случва с мен сега, е естественият завършек. Тези групи хора искат реванш", заяви тя и изброи:


"Става дума за следните пет групи. Първата - червените барони в БСП, червените аристократични фамилии, които не можаха да приемат, че един обикновен социалист е приел лидерството в БСП. Втората са червените олигарси, които през целия преход ползваха БСП, за да трупат богатство - Георги Гергов, Кирил Добрев. Третата група са либералното, олицетворявано от Сергей (Сергей Станишев. бел.ред.) - те не ми простиха моята битка с джендър идеологията. Четвъртата е паралелната държавата и Борисов. В последните години се включи и Радев, защото иска своето собствено участие. Тези интереси стоят зад това кой ще вземе БСП"




“Моите доскорошни колеги са пешки в чужди ръце”, посочи Нинова.


“Разделиха си порциите. Зафиров поема партията, Гуцанов - парламентарната група, която се раздели на две, Вигенин - Европарламента. Ще ви употребят. Правите грешка след грешка”, каза им тя.

 

Нинова каза, че тъкмо това са и хората, които най-много са я наранили в настоящата ситуация - Зафиров, Гуцанов и Вигенин.


Нинова бе категорична, че няма шанс да си оттегли оставката. “Веднъж го направих - оттеглих оставка. Направих го точно за да не стане това, което става днес. Тогава направих този компромис, отнесох подигравките, сега се случва същото. Сега обаче не мога да оттегля оставката си”.




“На “Позитано” се умува как да не бъде допусната до пряк избор за лидер. Сега умуват по кой член на Устава да ме отстранят от това да кандидатствам за лидер”, каза тя.


Нинова се обърна към социалистите и ги призова да не позволяват прекият избор да отпадне и попита опонентите си: “От какво ви е страх? Страх ги е да се явят на пряк избор и искат да го махнат”. 

 

По думите ѝ още 2016 година Георги Гергов казал, че БСП трябва да управлява с ГЕРБ.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама