НОВИНИ


Цветанка Андреева: Съветниците на Радев го призовават да се включи в изборите, да се яви като новия спасител

6 2491 19.06.2024
Цветанка Андреева: Съветниците на Радев го призовават да се включи в изборите, да се яви като новия спасител
Цветанка Андреева БГНЕС

"Съветниците на Радев го призовават да се включи в изборите. Той преценява доколко ще изтощи партиите и ще се яви като новия спасител, но може да изпусне момента. Излизането му от Президентството може да рискува кариерата му". Това заяви политологът Цветанка Андреева в предаването „Денят на живо”.


Очевидно конфликтът между предишните партньори не се е разрешил, а се задълбочава. От ГЕРБ не ги поканиха да подкрепят тяхно правителство. Борисов ги призовава да споделят отговорността първите три формации, но право е на ПП-ДБ да имат собствена стратегия и да са в опозиция. За да си опозиция, обаче трябва да има някой, който да управлява. Ако се сформира сега власт, тя ще е временна и слаба. Това заяви политологът Цветанка Андреева в предаването „Денят на живо” по Нова нюз.

Могат да търсят онзи катализатор на политическия процес, който да оздрави системата. Единственият вариант са изборите. Изборите могат да пречистят партиите още повече. Такъв катализатор може да е и нов участник на политическата сцена, поясни тя.

 

"Не виждам дори как ще се конструира дори избор на председател на парламента. ИТН са в зависимата позиция на малкия партньор. След като заявката от първите е, че всеки трябва да сподели отговорност от първите трима, ролята на ИТН вече не е толкова решаваща. Тук е ролята на ПП, които се ситуират като опозиция на едно правителство.

 

"В политиката няма вакуум. Засега това е президентът Радев. Неговите съветници го призовават да се включи в изборите. Той може да е катализатор. Той преценява доколко ще изтощи партиите и ще се яви като новия спасител, но може да изпусне момента. Излизането му от Президентството може да рискува кариерата му. Ако Радев излезе на политическото поле, ще смаже лявото пространство", каза още политологът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама