НОВИНИ


Кметът на Русе Пенчо Милков откри финалите по бадминтон на Ученическите игри

0 2295 21.06.2024
Кметът на Русе Пенчо Милков откри финалите по бадминтон на Ученическите игри
Кметът на Русе Пенчо Милков

В залата по бадминтон в Спортен комплекс "Ялта" кметът на община Русе Пенчо Милков даде старт на финалите по бадминтон на Ученически игри 2023/2024 за юноши и девойки от VIII до X клас.


Организатори на събитието са Община Русе, Ученическата спортна школа, Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи“, Областен ученически спортен клуб „Русчук“, РУО - Русе.

 

Във финалите на Ученическите игри по бадминтон участие вземат ученици от цялата страна на възраст от 14 до 16 години.


.

 

В приветственото си слово кметът подчерта значението на спортните инициативи за развитието на физическата култура и здравословния начин на живот сред подрастващите.

 

„Спортът изгражда физическа издръжливост, но и формира характер, дисциплина и екипен дух. Гордеем се с нашите млади спортисти и техните постижения и вярваме, че те са нашето бъдеще,“ заяви той.


.

 

Гости на събитието бяха зам.-кметът на община Русе Борислав Рачев, началникът на РУО - Русе д-р Росица Георгиева, експертът към Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова, председателят на Областния ученически спортен клуб „Русчук“ Веселин Богданов, директорът на АЕГ „Гео Милев“ Маргарита Янакиева и директорът на УСШ - Русе Мая Петрова. Те подчертаха важността на упоритата работа, постоянството и любовта към спорта. Пожелаха на участниците честна и спортменска игра.

 

Община Русе ще продължи да подкрепя мащабни спортни инициативи и да инвестира в развитието на спортната инфраструктура, за да осигури на младите хора възможности за физическо развитие и успехи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама