НОВИНИ


Радан Кънев: Коалицията ПП-ДБ има нужда от много сериозна промяна в политическото мислене

13 2623 22.06.2024
Радан Кънев: Коалицията ПП-ДБ има нужда от много сериозна промяна в политическото мислене
Радан Кънев

"Надявам се ПП-ДБ да не се разпадне. Коалицията има нужда от много сериозна промяна в политическото мислене и в политическите цели", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" евродепутатът Радан Кънев от ПП-ДБ. Подчерта, че е важно да се състави правителство, но отказа да даде прогноза дали това ще се случи.


"Избирателите ни не желаят коалиции, които са съставни само за да слепят гласовете им, а желаят да видят дългосрочна политическа визия за обществото. Необходим е процес на смело колективно взимане на решения"."Това по никакъв начин не значи, че ние можем да го подкрепим или да участваме в него. Тези, които събориха кабинета "Денков", са длъжни да съставят стабилно правителство и да управляват, да възстановят законодателния процес в България", допълни Радан Кънев и коментира, че политически не е реалистично третият мандат да бъде даден на ПП-ДБ.

 

"До момента третият мандат се дава на БСП с една цел - да предизвика избори. Румен Радев играе за разрушаване на парламентарната република и установяване на президентска. Ако има избори наесен, ще видим пълен срив на концепцията за евроатлантическото мнозинство в България", заяви Кънев.


По думите му е необходим процес на смело колективно взимане на решения в ПП-ДБ."В момента се взимат изключително важни решения на европейско ниво, на които България е пълен пас", каза още Радан Кънев и отрече той да е новият лидер на "Демократична България".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама