НОВИНИ


140 пожара са загасени в последното денонощие, голям пожар в Русе /видео/

0 2476 22.06.2024
140 пожара са загасени в последното денонощие, голям пожар в Русе /видео/
Кадри от пожара в Русе

Общо 140 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, като допълниха, че няма пострадали хора при нито един от тях.


Информацията е актуализирана към 6 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 195 сигнала за произшествия. 



С преки материални щети са възникнали 27 пожара, от които осем - в жилищни сгради, три - в промишлени сгради, шест - в транспортни средства, пояснява БТА. Без нанесени материални щети са възникнали 113 пожара, от които 70 - в сухи треви, горска постеля и храсти, три - в стърнища, 37 - в отпадъци и др.

 

Извършени са 44 спасителни дейности и помощни операции, от които шест са при катастрофи в транспортни средства - пет автомобилни и една железопътна, една помощна операция е при инциденти с опасни вещества (по време на превоз) и 37 са техническа помощ. 

 

Регистрирани са и 11 лъжливи повиквания.

 

На този фон - избухна пожар в Русе до бившия хлебозавод. Към 8 часа е подаден сигнал към МВР. Пожарът е в склад на фирма за производство на слънчогледови пелети. Адресът се води в Източна промишлена зона, предаде NOVA.



Изпратени са екипи от всички служби - общо 5. Пламъците са овладяни, няма опасност от разпространение към съседни сгради.

 

Няма информация за пострадали, съобщи главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

 

Жители на Русе казват, че са чули силен гръм. Oколо мястото на пожара има сервиз и складова база. Причините все още не са известни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама