НОВИНИ


Андрей Янкулов, АКФ: Обвинението на прокуратурата срещу Пепи Еврото е абсурдно

6 11412 22.06.2024
Андрей Янкулов, АКФ: Обвинението на прокуратурата срещу Пепи Еврото е абсурдно
Андрей Янкулов

"Обвинението на прокуратурата срещу Пепи Еврото е абсурдно и има за цел да се демонстрира работа". Това каза юристътот Антикорупционния фонд (АКФ) Андрей Янкулов.


"Обвинителният акт е изначално обречен и има за цел да се покаже, че по случая се работи", заяви пред Дарик радио Янкулов.

По думите му конструкцията на обвинението е абсурдна и няма как да издържи в съда.


„За да има документна измама или каквато и да е друга измама, трябва някой да е въведен в заблуждение – трябва някой да е излъган. В случая няма въведено в заблуждение лице, защото това е една отработена схема за противозаконно разпореждане с веществени доказателства, която никога не се изследва, но тя вероятно е съществувала и е прилагана и по други производства, по които са били изземвани веществени доказателства на такава стойност”.


„Това обвинение има за цел единствено да покаже пред обществото, че ето – по „Осемте джуджета” нещо се случи”.

Янкулов добави, че с този подход прокуратурата няма да изпълни заявките, дадени от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов при встъпването му в длъжност.


„Каза, че за бъдещото нормално функциониране на прокуратурата, то зависи от разплитането на историята „Осемте джуджета” и зависимостите в нея. От тези заявки, някакси се оказва сега година по-късно, че не остава кой знае колко, защото нещата се фокусират върху Петьо Петров и това разпореждане с веществени доказателства. Цялата схема – влиянието върху правосъдните институции - остава изключена.”


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама